13. COMBIS konferencija

VODICE, 30.-31. SVIBNJA 2019.
going beyond ideas

Prijavite se!

O KONFERENCIJI


Budite s nama na trinaestom, najsretnijem izdanju COMBIS konferencije!


Pridružite nam se na jednom od najvećih regionalnih okupljanja ICT zajednice, koje će se održati 30. i 31. svibnja 2019. u kompleksu Olympia u Vodicama. Krovna tema je Going Beyond Ideas kojom naglašavamo cilj ovogodišnjeg druženja, a to je realizacija inovativnih ideja. Kompanije i/ili timovi se uzdižu ili padaju ovisno o sposobnosti provođenja pobjedničkih koncepata i strategija, a inovacije i agilnost su ključne riječi tog procesa. Iz tog razloga, prednost na tržištu imaju oni koji na vrijeme primijete promjene u svom poslovnom okruženju te brzo i pametno reagiraju.


COMBIS konferencija pravo je mjesto na kojem možete saznati kako inovirati i osnažiti poslovanje u hiper-povezanom svijetu koji se brzo mijenja. Kroz naše dvodnevno druženje otkrijte kako premostiti jaz između ideje i realizacije te uz pravi tim, odlučnost i vrhunsku tehnologiju - kreirati nove poslovne uspone.


Poslušajte vrhunske ICT studije slučaja i sudjelujte na dodatnim mini konferencijskim događanjima za zdravlje, relaksaciju i zabavu. Pripremamo kako inspirativan IT tako i non IT sadržaj, snažan networking, ali i relaksirajući program, u želji da stvorimo idealnu atmosferu i ponešto drugačiji (još bolji) doživljaj IT-a.


Vidimo se na sretnom #13. izdanju COMBIS konferencije!

2 dana

Format koji pruža mnoštvo događaja za cjelovito konferencijsko iskustvo!

500+

Prošle godine broj posjetitelja rastao je više od 10 posto. Budite dio konferencije koja nezaustavljivo raste!

50+

Više od 50 ICT stručnjaka govori o najnovijim tehnološkim trendovima!

korisne informacije


INFORMACIJE O KONFERENCIJI

Saznajte sve o:
Akreditaciji sudionika
Dobrodošlici
Predavanjima
Više
INFORMACIJE O SMJEŠTAJU

Saznajte sve o:
Smještaju i cijenama smještaja
Konzumaciji hrane i pića
Destinaciji COMBIS konferencije
Više
KAKO DO COMBIS KONFERENCIJE

Saznajte sve o:
Načinima kako stići do konferencije
Vodicama
Više

PROGRAM


30.5.2019.
09:00 - 20:00
Registracija sudionika
Venue: Predvorje hotela Olympia

11:30 - 12:00
Welcome coffee break
Venue: Predvorje Kongresne dvorane hotela Olympia

12:00 - 12:45
Otvaranje konferencije
Venue: Kongresna dvorana hotela Olympia

12:45 - 14:30
Ručak
Venue: Bazen hotela Olympia

14:30 - 15:00
KAKO IT TRENDOVE OKRENUTI U SVOJU KORIST
Barbara Barić, Tatjana Peček, Berislav Lastrić, Davor Marijanović i Vandolin Palokaj, COMBIS
Venue: Dvorana Delta

Tijekom kratkog panela COMBISov tim poslovnih kozultanata dat će pregled trendova kroz koje trenutno prolaze kompanije u Hrvatskoj. Konkretno, bit će govora o optimizaciji procesa i tehnologijama koje u tome mogu pomoći, zatim o nikad aktualnijoj temi nedostatka radne snage i načinima rješavanja ove problematike odnosno olakšavanja procesa zapošljavanja te zadržavanja kvalitetnih kadrova, kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Dotaknut ćemo se i teme zadovoljstva korisnika kroz različite vertikale te otkriti kako uz pomoć tehnologije i specifičnih rješenja svojim korisnicima osigurati posebno iskustvo i doživljaj.

14:30 - 15:00
Case Study implementacije Oracle ODA rješenja u manufacturing/retail sektoru
Zlatko Barković, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

ODA je primjer istinskog privatnog oblaka “True Private Clouds” (TPC) koja sve češće zamjenjuje tradicionalnu infrastrukturu serveri-mreža-storage. Jednostavna instalacija, brza implementacija, jeftinije održavanje, veća sigurnost, jednostavna i brza primjena zakrpa, transparentno Oracle licenciranje, samo su neke od značajki koje smo testirali implementirajući ODA-e kod klijenta u manufacturing/retail sektoru. Saznajte iz prve ruke da li ODA „True Private Cloud“ zaista pobjeđuje tradicionalnu infrastrukturu.

14:30 - 15:00
Lenovo rješenja za softverski definirani podatkovni centar
Haris Kulenović, Lenovo
Venue: Dvorana Riva

Lenovo Data Center Group omogućuje korisnicima veliki izbor rješenja za softverski definirani podatkovni centar. ThinkAgile proizvodi specijalizirani su za takve izvedbe i omogućuju najveću razinu upravljanja sustavom i podrške. Korisnici imaju izbor različitih mogućnosti - Nutanix, VMware vSAN i Microsoft AzureStack. Lenovo xClarity softver omogućuje integraciju nadzora sustava u cjelokupno rješenje.

15:05 - 15:35
CASE STUDY GAVRILOVIĆ: KONSOLIDACIJA INFRASTRUKTURE I POSLOVANJA
Nenad Gerić, Gavrilović, Bruno Šunjić i Kristijan Deković, COMBIS
Venue: Dvorana Delta

Saznajte kako stvoriti modernu i skalabilnu hyper-converged okolinu koja pomaže kompanijama da fleksibilnije i brže upravljaju svojim resursima! Uz to, u ovom projektu predviđena je i arhitektura za njihovo jednostavno i efikasno proširenje. Kroz studiju slučaja u Gavriloviću doznajte kako konsolidirati infrastrukturu, umanjiti administraciju i omogućiti fokus na poslovanje kroz unaprjeđenje kompletne IT infrastrukture!

15:05 - 16:10
COMBIS DIGITAL WORKPLACE
Maja Markulin Klarić i Hrvoje Dunkić, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Kako na najbolji način iskoristiti sve dostupne digitalne platforme i alate kako bi se postigla veća produktivnost, viša razina angažiranosti zaposlenika, zajednički rad i komunikacija, veća efikasnost automatizacijom poslovnih procesa, da bi se ostvarilo nešto što možemo nazvati digitalnim radnim mjestom? Pogledajte na ovom predavanju kako smo u Combisu povezali i iskoristili alate iz Microsoft Office 365 platforme, i izgradili naš 'Digital Workplace' portal kojim se sve ključne informacije za zaposlenike povezuju na jednom mjestu. I uz to, pruža zaposlenicima mogućnost interakcije korištenjem chatbot tehnologije. Podijelit ćemo s vama našu viziju digitalizacije, kao i iskustva iz našeg digitalnog putovanja.

15:40 - 16:10
JESTE LI SIGURNI DA STE SIGURNI?
Igor Klak, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Na tržištu funkcioniraju dvije vrste kompanija i organizacija. One koje već znaju da su napadnute i one koje za to još nisu saznale. Razvojem novih, sve boljih i sofisticiranijih metoda sigurnosnih napada, poslovna okruženja više nisu u mogućnosti pratiti trendove sigurnosti u IT svijetu. COMBIS vam priskače u pomoć s inovativnim Managed Security konceptom usluge koji vam omogućava da ste uvijek korak ispred malicioznih hackera. Osiguravamo rješenja, metodologiju i resurse za borbu sa cyber zlikovcima, kao sveobuhvatnu uslugu zaštite. Poslušajte kako vam možemo skinuti teret s leđa i pružiti sigurnost za vaše poslovanje i IT resurse.

16:10 - 16:30
Pauza za kavu
Venue: Sponsors Street (predvorje hotela Olympia Sky)

16:30 - 17:00
COMBIS EMA - NADZOR MOBILNIH UREĐAJA IZ OBLAKA
Dean Ukota, Arena Hospitality Group i Dubravko Jug, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Pridružite nam se na predstavljanju nove Combisove usluge EMA za nadzor mobilnih uređaja iz Oblaka! Globalizacija i sve veća mobilnost ljudi pridonijela je zahtjevu korisnika da budu produktivni kada su u pokretu što predstavlja izazov u pogledu sigurnosti i pristupa korporativnim podacima. Poslušajte predavanje gdje ćemo predstaviti studiju slučaja kako smo pomirili korisničku potrebu za mobilnom produktivnošću i visoke sigurnosne standarde koje mandatira korporacija.

16:30 - 17:00
MANAGEMYOPERATIONS – PLANIRAJTE, PRATITE, UPRAVLJAJTE VAŠIM OPERACIJAMA U REALNOM VREMENU
Aleksandar Radojčić, COMBIS
Venue: Dvorana Delta

Dinamika promjena na tržištu uvjetuje brze prilagodbe modela poslovanja, organizacije te dostupnosti resursa. Planiranje i predviđanje postaje sve kompleksnije, rizici nedovoljnih ili prekomjernih ljudskih, materijalnih i imovinskih kapaciteta se povećavaju, kvaliteta izvršenja pada ili prekomjerno rastu troškovi ljudskih resursa, zaliha materijala i imovine. Navedene poslovne izazove Combis je prepoznao kao priliku i razvio sustav za cjelovitu podršku operativnom upravljanju isporukama proizvoda/usluga i realizaciji projekata poslovne organizacije u realnom vremenu. Upoznajte ManageMyOperations sustav koji sve prikupljene podatke i informacije automatski analizira, prepoznaje nesuglasnosti i odstupanja od očekivanja te ih prikazuje kroz portale („Cockpite“) poslovne inteligencije u realnom vremenu.

17:05 - 17:35
CASE STUDY HZZ: ISPISNO RJEŠENJE PO MJERI
Ronald Čop i Karlo Žerjav, HZZ i Antonija Šimić, COMBIS
Venue: Dvorana Delta

Upravljanje ispisom omogućuje tvrtkama smanjenje troška i povećanje produktivnosti, dok predvidljivi mjesečni trošak ispisa olakšava proces izrade budžeta. Osim toga, smanjuje se potreba za IT osobljem, a uštedom pri korištenju materijala i smanjenjem energetske potrošnje osigurava se i pozitivan utjecaj na održivi razvoj planete. Poslušajte iskustva iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nakon godinu dana od uvođenja ispisnog rješenja! Saznajte na koji način je u HZZ-u postignuta ušteda ispisnog budžeta, kao i optimizacija ispisnog sustava.

17:05 - 17:35
ACI I NSX U MISIJI TOTALNOG SDN-A U PODATKOVNOM CENTRU
Kristijan Deković, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Pomirili smo nepomirljive. Na SDN igralištu postoje dva glavna igrača – Cisco ACI i VMware NSX te općenito vlada dojam da su navedene tehnologije međusobno isključive i da je potrebno odlučiti se samo za jedno rješenje što nikako nije točno. Svaka tehnologija donosi svoje prednosti te se odlukom za samo jedno rješenje uskraćujemo za korisne prednosti drugog rješenja. Pridružite nam se na predavanju i saznajte kako izvući ono najbolje iz dva svijeta te izgraditi napredni softverski definirani podatkovni centar.

17:40 - 18:10
LAST MINUTE RJEŠENJE ZA PRODAJU IZLETA!
Diana Nola Živković, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Kako jednostavno doći do novih prodajnih mjesta i on line prodaje za vašu ponudu izleta? Odgovor je Excursor - novo tehnološko rješenje koje omogućuje jednostavnu online i offline prodaju turističkih izleta. Sustav Excursor je izvorište podataka, mjesto iz kojeg se podaci prenose, a ujedno je i management sustav za upravljanje vašom ponudom, sa svim potrebnim funkcionalnostima kao što su npr. ponuda izleta, kalendari izleta, popunjenost kapaciteta, upravljanje wellnessom/saunom i dodatnim sadržajem hotela... Iz Excursora se generiraju podaci i prenose u prodajne aplikacije za prodaju na recepcijama hotela, ali i preko terenske prodaje pa sve do online prodaje. Sadržaj se dinamički ažurira kako turistička agencija mijenja podatke u sustavu. Saznajte kako i vi možete profitirati uz Excursor!

20:00 - 00:00
Večera i party powered by Cisco
Venue: Hookah Bar

31.5.2019.
09:00 – 11:00
REGISTRACIJA SUDIONIKA
Venue: Predvorje hotela Olympia

09:30 - 10:00
CRM NA COMBISOV NAČIN - KLJUČNI PROCESI KOMPANIJE NA MS DYNAMICS PLATFORMI
Mirna Vlainić Maljevac i Danijel Čengija, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Većina vendora i implementatora CRM sustava reklamira ih kroz 360° pogled na kupca. Mi smo osim pogleda na kupca, na CRM platformi izgradili i 360° pogled na cijelo poslovanje kompanije. Osim standardnih prodajnih funkcionalnosti (kupci, prilike, ponude, ugovori, marketing), implementirali smo modul za financijsko planiranje i praćenje rezultata (integracija s ERP-om) koje nam je pružilo iznimne mogućnosti izvještavanja i analitike potrebne za upravljanje kompanijom. Saznajte kako!

10:05 - 10:35
PUT U CLOUD POPLOČAN JE DOBRIM NAMJERAMA
Ilija Ranogajec, COMBIS
Venue: Dvorana Aqua

Digitalna transformacija i transformacija ICT infrastrukture, uštede, operativna efikasnost, primjena novih tehnologija, fokus na poslovne primjene, plati koliko koristiš i kad koristiš … sve to mogu biti motivi za migraciju u Cloud. No, sve prednosti migracije u Cloud mogu postati i problemi ako se ne poštuju pravila igre, koja su se značajno promijenila. Detaljna analiza ICT sustava i aplikacija te učinka na poslovanje (što?), način i opcije migracije (kako?), kao i kontinuirano praćenje i optimizacija korištenih resursa kako bi trošak bio optimalan (što nakon?) – nužna su tri koraka. Na ovom ćemo predavanju pokazati metodologiju i alate koje koristimo, kao i naša iskustva iz prakse kroz sve faze putovanja u Microsoft Azure, kako isto ne bi završilo u paklu.

10:05 - 10:35
DIGITALNA MALOPRODAJA: POS MORA BITI TOČNO TAMO GDJE JE KLIJENT
Antun Portner, COMBIS
Venue: Dvorana Riva

Maloprodajni sektor trenutačno prolazi kroz radikalnu transformaciju. Primarni uzrok tome je što digitalna tehnologija mijenja kupovne navike kupaca. POS zauzima jedinstveno mjesto u zahvatu digitalne transformacije budući da fizički proizvod koji se prenosi do potrošača ostaje i dalje krajnji rezultat, fokusirajući digitizaciju maloprodaje manje na promjenu samog proizvoda, a više na pojednostavljivanje potrošačkog iskustva. Istovremeno, bezgotovinsko plaćanje postiže značajan napredak iz razloga praktičnosti. U tijeku je revolucija u maloprodaji i kao takva je neizbježna. Ipak, postoje učinkovite „protumjere“ koje predstavljamo u uzbudljivim razvojima unutar Combisa. Počujte sve o tome!

10:40 - 11:10
Arhitektura usmjerena na oblak i mikroservise
Andrzej Kowalczyk, Red Hat
Venue: Dvorana Delta

Cloud native aplikacija i kontejnerizacija mijenjaju pristup developera i administratora prema njihovim trenutnim odgovornostima. Red Hat će se osvrnuti na te izazove tijekom prezentacije i objasniti kako izbjeći uobičajene zamke u budućnosti.

10:40 - 11:10
VMware SD WAN by VeloCloud - Prednosti softverski definiranih WAN mreža
Višnja Radoš, VMware
Venue: Dvorana Aqua

VMware će predstaviti prednosti VMware SD WAN tehnologije i pokazati korisnička iskustva u smislu ušteda i veće agilnosti i efikasnosti. Kroz studije slučaja objasnit će koji su najčešći razlozi za implementaciju softverski definiranih WAN mreža kao i koji su direktni benefiti za ljude koji upravljaju njima.

11:15 - 11:45
Case Study: Visoka dostupnost i produktivnost u HALMEDu uz pomoć Veeama
Gregor Ivezić, HALMED, Tomislav Loparić, Veeam i Bruno Šunjić, COMBIS
Venue: Dvorana Delta

Gomila podataka, aplikativnih zahtjeva i ideja? Kako omogućiti da se razvoj izvršava s produkcijskim podacima, a opet neovisno od produkcijske okoline? Kako da produkcijski podaci ostanu zaštićeni bez da se troše suvišni smještajni kapaciteti? Dođite i pogledajte kako koristiti Veeam ne samo za tradicionalni backup okoline nego i u svrhu unaprjeđenja poslovanja, produktivnosti i smanjenju troškova.

11:15 - 11:45
Case Study ReversingLabs: Palo Alto - implementacija NextGen vatrozida
Vedran Šalamun, ReversingLabs i Luka Juss, COMBIS
Venue: Dvorana Riva

Kako doskočiti izazovima sigurnog spajanja i osiguranja infrastrukture? Implementacijom Palo Alto kao VPN koncentratora i vatrozida u podatkovnom centru, integracijom vatrozida s MFA security rješenjem te integracijom s Panorama rješenjem kako biste imali centralno mjesto za spremanje logova i izvještavanje.

11:45 - 12:00
Pauza uz kavu
Venue: Predvorje Kongresne dvorane hotela Olympia

12:00 - 13:00
Keynote predavanje: Pierluigi Collina
Pierluigi Collina
Venue: Kongresna dvorana hotela Olympia

13:00 - 13:30
Zatvaranje konferencije
Venue: Kongresna dvorana hotela Olympia

13:30 - 15:00
Ručak
Venue: Restoran hotela Olympia i Olympia Sky

KOTIZACIJE


  • 1.373,75

  • Sudionik

   • Kotizacija iznosi 1.099,00 HRK + PDV, sveukupno 1.373,75 HRK
   • Kotizacija uključuje:
   • Pristup svim predavanjima
   • Stručne materijale COMBIS konferencije
   • Konferencijske ručkove
   • Svečana večera
    
  • prijava
  • 1.248,75

  • Sponzor

   • Kotizacija iznosi 999,00 HRK + PDV, sveukupno 1.248,75 HRK
   • Kotizacija uključuje:
   • Pristup svim predavanjima
   • Stručne materijale COMBIS konferencije
   • Konferencijske ručkove
   • Svečana večera
    
  • prijava
  • 1.248,75

  • Osoba u pratnji

   • Kotizacija iznosi 999,00 HRK + PDV, sveukupno 1.248,75 HRK
   • Kotizacija uključuje:
   • Konferencijske ručkove
   • Svečana večera
   • NAPOMENA: Osoba u pratnji ne može sudjelovati u službenom programu konferencije i nema pravo na konferencijske materijale.
    
  • prijava

Newsletter


Želite li primati COMBISov newsletter?
Saznati što radimo i što novo spremamo?

KOntakt


Za sve dodatne informacije vezane uz prijavu, smještaj i prijevoz kontaktirajte agenciju In Vida na e-mail adresu: combiskonferencija2019@invidaagency.com ili telefon +385 1 6184 187.
Za sva ostala pitanja vezana uz COMBIS konferenciju molimo vas da nas kontaktirate na:

ORGANIZATOR

COMBIS d.o.o.
Hektorovićeva 2
10 000 Zagreb

telefon

+385 1 3657 532