Na Combis konferenciji ekskluzivno predstavljeni rezultati odabranih naprednih ICT implementacija

Combis konferencija tematski je bila podijeljena na Combis Solutions, Connected Future, It’s All About Technology, Security i Redefined Workplace područja, a koja za cilj imaju pokazati najbolje od onoga što tehnologija može pružiti poslovanju.

Drugi dan 11. Combis konferencije koja se održava u Šibeniku i na kojoj se okupio rekordan broj sudionika, bio je posvećen studijama slučaja naprednih IT projekata. “Pokazali smo primjere Combisovih uspješnih implementacija, promišljali o aktualnim tehnološkim trendovima te predstavili jedinstvene kompetencije koje su temelj budućih uspješnih projekata. Ovogodišnji program podijelili smo na pet tematskih područja: Combis Solutions, Connected Future, It’s All About Technology, Security i Redefined Workplace, a sve kako bismo IT publici pokazali najbolje od onoga što tehnologija može pružiti poslovanju”, komentirao je Mario Špundak, direktor sadržaja ovogodišnje Combis konferencije.

Connected Future

Turisti za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj ostavljaju veliki broj digitalnih otisaka. Od transakcija koje su napravili svojom karticom u prodavaonicama, do komentara i/ili geotagiranja na nekom poznatom trgu. Povezivanje tih tragova u smislenu cjelinu daje cjelovitu sliku koja se može koristiti za personalizaciju i adresiranje konkretnih potreba turista u realnom vremenu. “Ako poznajete svoje goste, možete kreirati personalizirane ponude, olakšan vam je upsell/cross-sell zbog boljeg poznavanja navika turista te stvarate zadovoljnijeg i lojalnijeg korisnika. Dosad smo bili u mogućnosti prikazati izvještaje koji su sadržavali agregirane demografske karakteristike na određenoj makro-lokaciji, a odnedavno dostupni su nam i podaci na mikro-lokaciji koji omogućuju izrazitu preciznost i točnost izvještaja te pružaju daleko više podataka”, istaknuo je Mario Marić, poslovni konzultant Combisa za Big Data tehnologije, na predavanju “Može li se i digitalni otisak turista pretvoriti u novac?”.

Marić je zajedno s kolegom iz Hrvatskog Telekoma objasnio publici što je sve moguće saznati čitajući digitalne tragove turista. “Digitalni otisci, osim u turizmu, imaju primjenu i u maloprodaji te financijskoj industriji, a drago mi je što mogu istaknuti da su ovakav digitalni pregled korisnicima u mogućnosti ponuditi jedino Combis i Hrvatski Telekom”, izjavio je Vedran Pustišek, ICT product developer u Hrvatskom Telekomu.

It’s All About Technology

“Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija u mnogim je kompanijama bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. Adekvatnom implementacijom Cisco ACI tehnologije, u skladu s potrebama pojedine kompanije, automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama. Uz to, imate uvid u zdravlje aplikacije neovisno o tome je li riječ o virtualnom ili fizičkom okruženju”, istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacije Combisa.

Pehar je, s kolegom Matom Grbavcem i u suradnji s Markom Galetićem iz INA – Plavog tima, na predavanju “Case Study: Migracija na SDDC (Software Defined Data Center)”, sudionicima konferencije opisao sve izazove migracije podatkovnog centra te pojasnio kako su Combis i INA tim korištenjem Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) tehnologije uspostavili moderan, siguran, visoko dostupan 40 G active-active SDDC.

Combis Solutions

“IT infrastruktura je ključna za uspjeh svake moderne organizacije. U današnje vrijeme kada se poslovni zahtjevi vrlo brzo mijenjaju, a budžeti smanjuju, nužno je prilagoditi IT sustav. No, tradicionalni model infrastrukture podatkovnog centra više ne može kvalitetno odgovoriti na izazove tog modernog vremena. Ono što je krajnjim korisnicima bitno je da IT sustav radi, da je prilagodljiv i jednostavan za upravljanje, neovisno o tehnologiji”, komentirao je Dominik Šarić, product manager u Odjelu Data Center rješenja u Combisu.

Šarić je zajedno s kolegama iz Combisa, Slobodanom Kožulom i Matom Grbavcem, na predavanju pod nazivom “Zamislite IT infrastrukturu budućnosti”, predstavio trenutačne software-defined tehnologije, ali i trendove koji će prevladavati u podatkovnim centrima budućnosti. Predavači su pokazali kroz primjere kako samo dinamična i fleksibilna IT infrastruktura može podržati poslovni razvoj tvrtke te dali savjete kako je to moguće realizirati.

Ovogodišnja konferencija okupila je rekordnih 500 posjetitelja. Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Citrix, Commvault, Dell EMC i Intel, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Palo Alto Networks, Veeam Software i Wacom Europe GmbH, srebrni sponzori Lexmark i VMware, sponzor Lenovo te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Jutarnji list, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Studentski.hr, ŠibenikIN, tportal.hr i Večernji list. Konferenciju podržavaju i Euroherc osiguranje, službeni osiguravatelj Combis konferencije te Algebra, akademski partner Combis konferencije.

KOntakt


Za sve dodatne informacije vezane uz prijavu, smještaj i prijevoz kontaktirajte agenciju MeetMe na tel: +385 1 4550 334 ili pošaljete e-mail na adresu combiskonferencija2018@meetme.hr.
Za sva ostala pitanja vezana uz COMBIS konferenciju molimo vas da nas kontaktirate na:

ORGANIZATOR

COMBIS d.o.o.
Hektorovićeva 2
10 000 Zagreb

telefon

+385 1 3657 532